Pakiet Prestige

PAKIET PRESTIGE
Solei Weddings

[290,00 zł/os.]

+ możliwość indywidualnego komponowania menu
+ menu przygotowane w 100% ze świeżych produktów

W cenie menu

- Przywitanie chlebem i solą
- Toast powitalny winem musującym Prosecco
- Dekoracja kwiatowa
- Brak opłaty korkowego
- Brak opłaty serwisowej za dostarczone ciasto
- Druk menu i winietek
- Pokrowce na wszystkie krzesła
- Kawa i herbata w formie bufetu
- Nieodpłatny parking dla gości

Przystawka (do wyboru jedna z propozycji)

- Rostbef z sosem chrzanowym
- Łosoś Gravlax
- Szparagi w szynce z parmezanem i migdałami
- Figi z gorgonzolą w szynce parmeńskiej

Zupa (do wyboru jedna z propozycji)

- Zupa borowikowa z prażonym czosnkiem i kolendrą
- Rosół z kury z lanymi kluskami, parmezanem i marchewką
- Zupa kurkowa z roszponką i szczypiorkiem
- Zupa szparagowa z koperkiem

Danie główne

(do wyboru 3 propozycje mięsne, skrobiowe i warzywne) – 3 porcje/osobę

- Pieczone polędwiczki wieprzowe z sosem borowikowym
- Stek z rostbefu
- Uda kaczki confit z pomarańczami
- Łosoś grillowany z sosem (owoce leśne, szczawiowo-pomarańczowy, cytrynowo-miętowy)
- Karkówka duszona z sosem pieczeniowym
- Sandacz z sosem porowym
- Kurczak nadziewany suszonymi pomidorami, gorgonzolą i sosem serowym
- Tradycyjny zraz zawijany

Dodatki

- Ziemniaki gotowane z koperkiem
- Ziemniaki pieczone z ziołami
- Pyzy
- Kopytka
- Ryż z warzywami
- Frytki Steak House
- Mix sałat z warzywami
- Szparagi gotowane
- Buraki zasmażane
- Mix warzyw gotowanych na parze
- Młoda kapusta z koperkiem i pomidorami
- Modra kapusta z suszonymi owocami
- Modra kapusta z cytrusami
- Zestaw surówek
- Buraki z mięta i cytryną
- Glazurowana marchewka
- Zapiekany kalafior z migdałami
- Mix sałat z owocami
- Fasolka szparagowa z sezamem

Deser (do wyboru jedna z propozycji)

- Ciasto czekoladowe z bitą śmietaną
- Mus mascarpone z malinami i Kahluą
- Lody z owocami i bitą śmietaną
- Sernik z białą czekoladą i sosem z malin - Mus karmelowy z mango
- Sorbet owocowy w kieliszku
- Tiramisu w pucharku

Kompozycja owocowa

Zimny bufet (do wyboru 6 propozycji) - 3 porcje/osobę

- Pasztet z galaretką porto
- Terrine drobiowe z grillowanymi warzywami
- Schab z musem chrzanowym
- Szynka pieczona w niskiej temperaturze z goździkami i miodem
- Pstrąg w galarecie
- Schab pieczony w warzywach z ziołami
- Faszerowana cukinia
- Łosoś w galarecie
- Pikantny śledź z czerwoną fasolą, chilli i kolendrą
- Łosoś wędzony ze szparagami
- Polędwiczka wieprzowa ze szpinakiem i orzechami
- Warzywa karmelizowane w miodzie pitnym z migdałami
- Schab z owocami
- Tatar wołowy
- Tatar z łososia
- Sandacz ze szpinakiem

Sałatki (do wyboru 2 sałatki)

- Sałatka grecka
- Z kurczakiem, wędzonym twarogiem i owocami
- Rukola, pomidor koktajlowy, balsamico, parmezan
- Sałatka ziemniaczana z boczkiem i porem
- Sałatka z kurczakiem z dipem jogurtowym
- Sałatka ze szpinakiem, serem pleśniowym, jagodami i orzechami włoskimi
- Makaron orzo z papryką, ogórkiem, czosnkiem i kolendrą

Posiłek nocny - zupa

- Barszcz czerwony czysty
- Barszcz czerwony z pasztecikami
- Żurek z jajkiem
- Zupa węgierska

Posiłek nocny - danie główne - 1,5 porcji/os

- Pikantne żeberka w miodzie i chilli
- Golonka peklowana
- Szaszłyk wieprzowy
- Marynowane uda kurczaka
- Strogonow wołowy
- Karkówka grillowana z sosem BBQ

Proponujemy Państwu możliwość podania śniadania weselnego lub posiłku nocnego w formie grilla – propozycje menu są do ustalenia z Szefem Kuchni na indywidualne życzenie i według Państwa upodobań kulinarnych.

Napoje według spożycia

Wino domu – 40,00 zł/but.
Wódka 0,5 l – 45,00 zł/but.
Pakiet alkoholowy obejmujący wino i wódkę – 70,00zł/os.

Informacje dodatkowe

- Przygotowanie i wynajem namiotu 700 zł
- Możliwość dostarczenia własnych napojów soft
- Przy uroczystości powyżej 50 os. Apartament dla Pary Młodej gratis
- Przyjęcia w sali namiotowej organizowane są powyżej 50 osób
- W hotelu oprócz Apartamentu dla Pary Młodej znajduje się 16 pokoi 2 osobowych
(z możliwością dostawki w 11 pokojach) i 6 pokoi 1 osobowych
- Standardowa cena pokoju 2 os. ze śniadaniem wynosi 335,00 zł (dla gości weselnych 265,00 zł)
- Standardowa cena pokoju 1 os. ze śniadaniem wynosi 220,00 zł (dla gości weselnych 185,00 zł)
- Doba hotelowa od 14:00 do 11:00
- Śniadanie dla gości weselnych do godz. 11.00
- Możliwość zorganizowania poprawin w formie grilla lub lunchu
- Możliwość zorganizowania ceremonii zaślubin w ogrodzie Solei 1500,00zł
- Dekoracje przy cermonii zaślubin [kwiatowe dekoracje altanki, krzeseł, płatki, świece etc.] 1500,00 zł
- Możliwość wynajmu baru z barmanem oraz dodatkami do napojów od 1000,00zł
- Opłata za dodatki do baru alkoholowego (cytryna, limonka, mięta, cukier trzcinowy, lód) 3,00zł/os.
- Tort – cena do ustalenia w zależności od ilości osób lub we własnym zakresie bez dodatkowej opłaty
- Opłata w wysokości 500,00 zł za każdą rozpoczętą godzinę po ustalonej godzinie zakończenia
- Opłata za wyłączność 5.000,00 zł
- Podane ceny są cenami brutto
- Cena menu dla obsługi (zespół muzyczny, dj, fotograf) 50% ceny podstawowej
- Dzieci od 4 - 8 lat 50% ceny podstawowej
- Wpłata zadatku w wysokości 25% szacowanej kwoty całkowitej przy podpisaniu umowy
- Miesiąc przed przyjęciem druga wpłata zadatku w wysokości 25%
- Niezobowiązująca 7 dniowa rezerwacja wstępna

Adrianna Gorzkowska
- Event Manager -

Hotel Rezydencja Solei****
ul. Wałecka 2
60-461 Poznań
tel. 501 415 252
restauracja@hotel-solei.pl